Tel: 052/331407

GSM: 0475/736553

Maandag - Vrijdag 9.00 - 18.00

info@jakilthi.be

Gevelbekleding


Gevelwerken

Bij Jakilthi Construct kan u terecht voor alle courante gevelwerkzaamheden in België . Maar ook bij ingrijpende werkzaamheden voor reeds bestaande woningen, zoals gevelreiniging en gevelrenovatie.

Wij helpen u graag verder.


Gevelrenovatie

Wanneer oude voegen of voegmortel van slechte kwaliteit loskomen en/of afbrokkelen, is het nodig om deze voegen te verwijderen (= uitslijpen) en te hervoegen.
De voegen hebben namelijk niet alleen een esthetische, maar eveneens een functionele rol.
Meestal wordt het uitslijpen van voegen en hervoegen gecombineerd met reinigen van de gevel, en het aanbrengen van een siliconenbeschermlaag.
 

Siliconiseren

Om de waterwerendheid van een gevel te verbeteren en de waterabsorptie te verminderen, wordt een siliconenbeschermlaag aangebracht.
De gebruikte producten zorgen ervoor dat de gevelsteen afgeschermd wordt van hemelwater en bovendien bijgevolg minder snel vuil wordt. Deze producten zijn zodanig ontwikkeld dat het ademend karakter van de gevelsteen niet in het gedrang komt.
Het aanbrengen van siliconen wordt meestal voorafgegaan door een gevelreiniging en eventueel ook nog door uitslijpen van voegen en hervoegen.

 

Injecteren van muren tegen opstijgend vocht

Bij oude woningen ontbreekt dikwijls de vochtwering onderaan de muur, met vochtvlekken als gevolg. Om dit te verhelpen worden de betreffende muren geïnjecteerd tegen opstijgend vocht. Hierbij worden gaten in de muur geboord, waarin een poriënvullend middel wordt ingespoten tot wanneer volledige verzadiging bereikt is..


Gevelreiniging

Gevels vervuilen omdat ze continu bloot staan aan invloeden van buitenaf, uitlaatgassen, weersomstandigheden, …. In de loop der jaren kan dat hun uitzicht wijzigen en de waarde van het gebouw verminderen.
Daarom is een opfrisbeurt soms wenselijk.
Ook een grondiger aanpak is mogelijk, zoals:
- het zandstralen
- ook het uitslijpen van voegen en hervoegen
- achteraf het aanbrengen van een siliconen-bescherming.

Dit geeft de gevel niet alleen haar oorspronkelijke kleur terug, maar ook zijn sterkte, degelijkheid en waterwerendheid.
Raf Vandenbroeck kijkt samen met u voor de gepaste oplossing naar u eisen en wensen.

We beschrijven u even kort de verschillende mogelijkheden.
Voegwerken

Het voegwerk heeft een grote invloed op het uitzicht van een woning. Bovendien bevordert het de duurzaamheid van het metselwerk. De kleur bepaalt de totaaluitstraling van de gevel. Afhankelijk van de samenstelling is de voeg in een grijze of beige tint. Gebruik je voegmortel met nagenoeg dezelfde kleur als de gevelstenen, dan krijgt je gevel een egaal, monolitisch uitzicht.

Elastische voegen

Bijvoorbeeld rond ramen en deuren wordt de kier opgevuld met een elastisch blijvende kit, om uitzetting van de verschillende materialen mogelijk te laten.


Schilderwerken

Schilderen van:

- Gevels
- Daken
- Luifels
- Ramen en deuren
- ...

Kaleien

Wat is kaleien?
Een dunne kalkpleister wordt met een blokborstel op de muur (metselwerk) aangebracht. Bovenop de kaleilaag wordt meestal ook nog een kalkverf aangebracht.
Hierdoor ontstaat er een schemerig, strepeneffect met kleurschakeringen. Kalei geeft een mooi en rustiek uitzicht.


Gevelbekleding

De Sidings worden geplaatst op een enkel of dubbel houten lattenrooster. Hierbij is er de mogelijkheid om isolatie te plaatsen tussen de houten latten.

Gevelbekledingsplaten

Volkern-, vezelcement- of glaswol-gevelbekledingsplaten worden geplaatst op een houten regelwerk. Hiermee kunnen volledige geveldelen bekleed worden, of bijvoorbeeld toegepast worden voor het bekleden van een dakgoot.

Ceder-bekleding

Een ceder-gevelbeplanking wordt op een houten lattenrooster geplaatst, met of zonder isolatie.
Sinds 2009 maakt het Vlaams rooilijnendecreet het mogelijk in Vlaanderen tot 14 cm buiten de bestaande rooilijn te treden indien het om gevelisolatie gaat..

Gevelbekleding: Arduin

Plint
Een arduinen plint wordt geplaatst ter bescherming van de gevel onderaan. Achter deze plint kan isolatie geplaatst worden ter voorkoming van koude bruggen.

Dorpels
Gevelwerken Tas René plaatst steeds dorpels met kussentjes en een druiprand ter bescherming van uw gevel en ter voorkoming van vuilstrepen. Op deze manier wordt het regenwater afgeleid naar het midden van de dorpel, en loopt (vuil) regenwater niet langs de gevel.

Gevelbekledingsplaten
Het is ook mogelijk om volledige geveldelen te bekleden met arduinen platen

Gevelbekleding: Metaalprofielplaten

Bijvoorbeeld horizontale stroken, elkaar overlappend, worden op een houten regelwerk geplaatst. Een ruime keuze aan modellen en oppervlakteaspecten, met interessante kwaliteiten (beperkt onderhoud, duurzaam, flexibel, …)

Gevelbekleding: Leien

Vezelcementleien worden aangebracht op een enkel of dubbel, houten lattenrooster, eventueel voorzien van isolatie. De verschillende dekkingsmethoden hebben elk hun eigen uitzicht:

- Ruitdekking
- Verticale dubbele dekking
- Horizontale dubbele dekking

Gevelbekleding: Plaketten (steenstrips)

Steenstrips worden meestal toegepast voor renovatie, maar kunnen ook ingezet worden bij nieuwbouw, bijvoorbeeld wanneer een minimale muurdikte wordt nagestreefd.
Steenstrips kunnen ook op isolatie geplaatst worden. Hierbij worden isolatieplaten tegen de bestaande muur verlijmd. Hierop wordt een mortel met wapeningsnet geplaatst en de isolatieplaten worden supplementair geplugd. De steenstrips worden vervolgens bevestigd met een kleefmortel. Om het geheel af te werken worden de voegen tussen de plaketten opgevoegd.
Sinds 2009 maakt het Vlaams rooilijnendecreet het mogelijk in Vlaanderen tot 14 cm buiten de bestaande rooilijn te treden indien het om gevelisolatie gaat.

Niet alleen voor renovatie van de gevel, maar ook voor het renoveren van het interieur kunnen wij u van dienst zijn.
Dit kan gaan van kleine herstellingswerken tot volledige verbouwingen.

Wist u ook dat minstens evenveel energie verdwijnt door muren die niet geïsoleerd zijn?

Contacteer ons nu

Jakilthi Construct | © 2017 Made By S-Web, All rights reserved.

Scroll to Top